Noutăţi

2011-2012
 ''Scoala altfel'' pentru IMPACT Perfect LIS
Odată cu cu desfășurarea programului “Școala altfel” clubul IMPACT Perfect Lis a trecut la treabă.
În aceasta perioadă membrii clubului IMPACT au derulat 3 proiecte importante pentru ei:“Un colț verde pentru LIS” în care voluntarii IMPACT dar si voluntarii din Liceul Teoretic Ioan Slavici Panciu s-au apucat serios de treaba săpând,smulgând iarba și plantând flori….Punând umarul la treabă speră cu toții ca parcul să iasă așa cum și-au propus. Al doilea proiect a fost “Mesaj de pace” ,activitate care a constat în pictarea unui desen ce a fost desemnat câștigător în urma susținerii unui concurs,desigur și cu ajutorul voluntarei Marissa. Desenul câștigat a fost un porumbel cu un curcubeu,ce a fost transpus pe peretele din curtea interioară a liceului cu foarte multă sârguință de către cei care au participat la concurs. Al treilea proiect a fost “Mici antreprenori pentru o cantină mare” în care alături de voluntari din liceu s-a întemeiat un club de hande-made,în care s-au confecționat brățari,cercei și tot felul de obiecte de artizanat ,care au fost foarte bine vândute.Din banii strânși se vor cumpăra veselă și tacâmuri pentru copii de la asociația “Rom pentru Rom”.

Membrii IMPACT nu au luat pauză,au lucrat de zor pentru a duce toate planurile la capăt.

http://impactperfectlispanciu.blogspot.com/p/album-foto.html
_______________________________________________________________________

UN NOU CURS DE FORMARE IMPACT

În perioada 31 martie-1 aprilie 2012, şase dintre membrii Clubului Perfect IMPACT LIS, Florentina Năstase, Carmen Popa,  Bianca Andreea Damian,  Florin Bizna, George Chiriţă şi Andrei Grigoraş , am participat la cursul de formare IMPACT, organizat de FNO şi ADD Focul la Focşani, alături de celelalte cluburi IMPACT din Vrancea.
Formatorii –  Bogdan Romanica si Oana Vieru ne vor ajuta să ne îmbunătăţim competenţele în domeniul: Managementului de proiecte, Antreprenoriatului social, Fundraising-ului şi al    Monitorizării în IMPACT. Vom afla cum se construieşte o poveste de success şi vom face planuri de vacanţă.
Suntem nerăbdători să ne revedem prietenii!
________________________________________________________________________________


UN REZULTAT BUN LA COMPETIŢIA DE PROIECTE DE 
ANTREPRENORIAT SOCIAL

Ieri am aflat rezultatele evaluării aplicaţiei trimise în 15 martie pentru competiţia de proiecte de antreprenoriat social finanţate de Romanian-American Foundation. La această competiţie au participat 65 de proiecte ale cluburilor IMPACT din ţară.
Proiectul nostru, “ Mici antreprenori pentru o cantina mare” a obţinut cel mai bun punctaj. Acest rezultat ne onorează, ne face să ne simţim bine şi ne dă încredere în forţele noastre.
Mulţumim domnilor profesori şi colegilor care ne sprijină în derularea acestui proiect.
____________________________________________
ORA PAMANTULUI. La nivel mondial, in tabloul actiunilor de constientizare a problemelor mediului inconjurator generate de activitatea umana, se remarca o Campanie unica in istorie, care in 2010 a reusit sa atinga cca 1 miliard 300 de milioane de oameni din 128 de tari – Earth Hour. In Romania, in ultimii trei ani, unele dintre cele mai importante institutii au participat la Campania “Ora Pamantului”, urmand exemplul cladirilor emblematice de pe mapamond care au luat parte la strigatul vietii impotriva pericolelor generate de incalzirea globala. Oameni, organizaţii, companii şi instituţii din toate orasele tarii au marcat Ora Pamantului, un eveniment care prin gestul simplu de stingere a luminilor trage un important semnal de alarma la adresa efectelor dezvoltarii iresponsabile.
  An de an, semnalul Campaniei a fost dat de institutiile de cultura cu o istorie impresionanta – Opera Nationala Bucuresti si Filarmonica “George Enescu”. 
  Acestea s-au alaturat campaniei desfasurate prin intermediul site-ului www.orapamantului.ro si, prin stingerea luminilor exterioare si a unora dintre cele interioare, au dat dovada responsabilitaţii lor sociale, reflectata in media si ramasa in mentalul colectiv. In acelasi timp, si alte instituţii, mai ales din sfera administratiei publice si din domeniul protejarii mediului au dat semnale clare ca sustin actiunile prilejuite de Ora Pamantului si au organizat actiuni in aceasta directie. Anul 2012 ne aduce in etapa unei schimbari intr-un sens profund. Este momentul intelegerii ca schimbarea reala sta in puterea fiecaruia mai mult decat a trage un semnal de alarma. Am constientizat in urma cu un an puterea uimitoare, exceptionala si minunata, de sincronizare a vointei a peste 1,3 miliarde de persoane, a caror constiinta era interconectata de strigatul la unison, de o simplitate profunda, ca viata intrece ca prioritate orice altceva. Acum e timpul sa trecem la pasul urmator. O schimbare durabila va putea sa apara in lume atunci cand oamenii vor adopta alte modele de gandire si comportament.  Aceste noi modele de a se raporta la mediul inconjurator nu trebuie sa fie valabile doar o singura zi, ci trebuie sa faca parte din modul nostru de a fi. Apoi, intr-o devenire naturala, filosofia aceasta a respectului fata de locul in care traim si – in definitiv – a respectului fata de noi insine va cuprinde si pe cei cu putere de decizie si le va inlesni ajungerea la un acord. Abia atunci, cu grija in fapta si in gand, toti vom putea fi numiti cu adevarat locuitori pe planeta Pamant. Vom fi cu adevarat responsabili. 
  Existenta durabila a umanitatii presupune gandirea in alte culori decat griul si negrul caracteristice poluarii, transformarea simultana a mentalitatilor. Schimbarea suntem noi! Fiecare, eu, tu, impreuna. ALATURI DE IMPACT, IUBITI PAMANTUL!!!
Sambata | 31.03.2012
______________________________________________________
Proiect: "Vine Mos Craciun".

2010-2011


              Marti, 13-12-2011  |  Știri din județ

Pledoarie pentru voluntariat

De Dana Munteanu
Zilele trecute, Clubul „IMPACT Perfect LIS”, din cadrul Liceului Teoretic „Ioan Slavici” din Panciu, coordonat de profesoara Luminiţa Cociorbă, a participat, alături de celelalte două cluburi IMPACT din judeţ, la activitatea  „Cu IMPACT în judeţul Vrancea!”. Aceasta a fost organizată de Consiliul Judeţean al Elevilor şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Vrancea, în cadrul „Festivalului Naţional al Şanselor Tale”, desfăşurat din perioada 5-11 decembrie 2011, aflat la cea de-a XII-a ediţie. „Având în vedere că 2011 este Anul European al Voluntariatului, activităţile organizate se desfăsoară sub gene-ricul «Educaţie şi voluntariat». A fost o adevărată pledoarie pentru voluntariat, oferită de membrii cluburilor celor peste 150 de elevi din cele 21 de licee din judeţ. Aceştia au aflat că poţi să te simţi bine şi atunci când dăruieşti, nu numai când primeşti, că se pot implica în identificarea şi rezolvarea unor probleme din comunitatea lor, aşa cum o fac membrii cuburilor IMPACT”, ne-a declarat profesoara Luminiţa Cociorbă.
La activitatea coordonată de Lidia Dumbravă, inspector şcolar pentru educaţia permanentă şi proiecte educaţionale, au mai fost prezenţi  Ionela Duţu, coordonatorul local al Programului IMPACT, precum şi reprezentanţii Asociaţiei pentru Dezvoltare Durabilă „Focul Viu”, Ioan Florea şi Silviu  Pleşa.
Din luna noiembrie, „IMPACT Perfect LIS” a intrat în programul „IMPACT - model de educaţie extracurriculară nonformală în România ”, implementat de Fundaţia „Noi Orizounturi”, cu sprijinul Romanian American Foundation. În cadrul acestui program, membrii clubului vor primi sprijin financiar pentru a implementa două proiecte în folosul comunităţii şi un proiect de antreprenoriat social în perioada decembrie 2011- iunie 2012.
Luminiţa Cociorbă a precizat că, în această săptămână, clubul îşi va continua activitatea atât în cadrul liceului, prin întâlniri IMPACT la nivelul claselor a IX-a şi a X-a, cât şi în comunitate, unde vor fi distribuite pliante şi fluturaşi cu informaţii despre IMPACT.
______________________________________________________

Cu IMPACT în judeţul Vrancea!

       Cluburile IMPACT  din judeţul Vrancea, printre care şi clubul nostru,  participă  la cea de-a XII ediţie a  săptămânii „Festivalul Naţional al Şanselor Tale” care desfăşoară în perioada 5-11 decembrie 2011 sub genericul „Educaţie şi voluntariat”.
        Astfel, „Cu IMPACT în judeţul Vrancea!” miercuri, 7.112.2011 ora 12, vom împărtăşi din activitatea noastră şi vom oferi exemple de bună practică membrilor Birourilor Executive ale Consiliului Şcolar al Elevilor din liceele din judeţ, invitaţi la activitate.

________________________________________
                            
S-a lansat ROMÂNIA de IMPACT


       Fundaţia Noi Orizonturi a lansat campania naţională ROMÂNIA de IMPACT – mii de tineri şi voluntari din întreaga ţară participă şi ne arată o altă faţă a României: implicată, activă, de succes.
      Cu sprijinul lui Corneliu Porumboiu şi Tudor Chirilă, campania promovează cea mai mare mişcare de tineret din ţară – Cluburile de Iniţiativă Comunitară pentru Tineri IMPACT, deschise în peste 140 de şcoli
      ROMÂNIA de IMPACT aduce în atenţia publicului implicarea tinerilor în comunitate ca soluţie de combatere a apatiei civice şi dezvoltare durabilă a societăţii
      Puteţi susţine tinerii din Cluburile IMPACT prin donaţii de 2 Euro prin sms la 8822 în perioada 28 noiembrie 2011 - 1 februarie 2012. Număr valabil în reţelele Orange şi Vodafone. Detalii pe www.noi-orizonturi.ro si www.facebook.com/FundatiaNoiOrizonturi

      De 10 ani tinerii din Cluburile IMPACT produc schimbări pozitive în comunităţile lor prin sute de proiecte. Renovează, construiesc, curăţă, ajută, luptă pentru o comunitate mai bună.     Cluburile IMPACT au devenit cea mai mare mişcare naţională de tineret, un program educaţional în care anual peste 3.000 de tineri (12-18 ani) şi peste 400 de voluntari se implică pentru binele comun. Tinerii şi voluntarii din IMPACT sunt adevarate poveşti de succes şi modele demne de urmat. Încearcă să rezolve problemele din jurul lor şi să pună România pe roţi. 
      Fundaţia Noi Orizonturi desfăşoară în perioada 29 noiembrie 2011 – 1 februarie 2012 campania naţională „ROMÂNIA de IMPACT”. Mii de tineri şi voluntari din întreaga ţară participă şi ne arată o altă faţă a României: implicată, activă, de succes.


     Corneliu Porumboiu şi Tudor Chirilă sprijină campania „ROMÂNIA de IMPACT” şi susţin tinerii din Cluburile IMPACT. Realizat de Corneliu Porumboiu, spotul campaniei îl are în rolul principal pe Tudor Chirilă care explică în ce fel tinerii din IMPACT se implică în comunitate şi au o atitudine orientată spre rezolvarea de probleme. Publicul este invitat să se implice alături de Corneliu şi de Tudor şi să susţină Cluburile IMPACT prin donaţii de 2 Euro prin SMS în perioada campaniei. Spotul campaniei poate fi vizionat aici http://www.youtube.com/watch?v=9bT0Pp1MZHE, iar pentru detalii pe toată perioada campaniei intraţi pe www.noi-orizonturi.ro şi www.facebook.com/FundatiaNoiOrizonturi.
     Urmăriţi pe www.tudorchirila.blogspot.com noutăţi despre campanie şi activitatea lui Tudor Chirilă.

    „M-am alăturat acestei campanii pentru că îmi plac oamenii care luptă şi care nu abandonează”, spune Tudor Chirilă. „România are destulă blazare iar spiritul de echipă lipseşte adesea. Clasele sociale sunt scindate. Cum ar putea fi un tânăr motivat astăzi? Foarte greu. De aceea inţitiativa, entuziasmul şi acţiunile celor de la IMPACT cred că merită sprijinite”, adaugă Tudor.

    „Cluburile IMPACT sunt un instrument puternic de schimbare socială unde tinerii învaţă să identifice probleme din comunitate, să gândească şi să lucreze împreună, să scrie şi să implementeze proiecte în folosul comunităţii”, explică Dana Bates, Fondator şi Director Executiv al Fundaţiei Noi Orizonturi. „Proiectele realizate de tineri sunt principalul instrument de învăţare în IMPACT şi aduc schimbarea socială în comunitate, dar mai ales pentru tineri. IMPACT ajută tinerii să se îmbunătăţească atât pe sine cât şi societatea”, adaugă Dana Bates.
Campania „ROMÂNIA de IMPACT” este susţinută de RFI Romania, 121.ro (www.121.ro),  Think Outside the Box (www.totb.ro), Decât o Revistă, Romania Pozitiva (www.romaniapozitiva.ro),  MB Drăgan.

    Dacă nu sunteţi indiferenţi faţă de tineri, educaţie şi comunitate puteţi investi alături de Fundaţia Noi Orizonturi în tinerii de IMPACT. Puteţi susţine continuarea Programului IMPACT în 2012 şi educaţia tinerilor din România donând 2 Euro prin sms la 8822. Număr valabil în reţelele Orange şi Vodafone. Nu se percepe TVA.    
                                       
            „IMPACT  – model de educaţie extracuriculară  nonformală  în România".

    Din noiembrie 2011 Clubul IMPACT Perfect LIS Panciu a fost inclus in programul :
 „IMPACT   – model de educaţie extracuriculară  nonformală  în România".
implementat de Fundaţia Noi Orizonturi cu sprijinul Romanian American Foundation.